THEEPOTTEN  MET THEEMUTSEN

 

 

Hoe het begon.

Ik had een keer een theemuts in de vorm van een aardbei gebreid. En daar zocht ik op de beurs een bijpassende theepot bij. Ik ontdekte een heel assortiment theepotten in de vorm van groente en fruit. Ik kocht er twee omdat ik ze grappig vond. De aardbei theepot stond heel leuk bij de aardbeimuts en bij de knoflook theepot ontwierp ik een knoflooktheemuts. En toen was ik verkocht. Ik bestelde alle potten en breide bij allemaal een bijpassende muts.

Ondertussen moest ik een leuke manier vinden om ze in te zetten. Ik had nog een oude theebeurs uit het huis van mijn ouders. Die leek me heel geschikt om te gaan verbouwen tot opbergplaats.

Ik sloopte de binnenvoering eruit en maakte
2 passende dubbele dozen van karton. De buitenste doos beklede ik met donkerrood
linnen en de binnenste doos kreeg een leuk stofje. Ook de theebeurs zelf kreeg een grappig stofje.
Maar toen ik de theemuts ging inrichten, was de kant van de groente- en fruit theepotten al meteen helemaal vol en de andere kant schoot ook al op.
Dat was eigenlijk niet de bedoeling.

De raceauto theepot was mijn allereerste bijzondere theepot. Daar kwam een garage bij. De koe theepot een boerderij, de gele stip theepot een theemuts die precies hetzelfde is. En dan die schattige bloemetjes theepot met een muisje erop. Natuurlijk een bloemetjes theemuts met een muisje. Helaas zijn door de loop der tijd alle bloemetjes van de theepot verdwenen. De muis zit er gelukkig nog wel op.

De Chinese theepot heeft een Chinees meisje als muts, de vuurtoren theepot kreeg een boot. Het hooiwagentje een heuse hooiberg en de schattige paddenstoel theepot heeft een lieveheersbeestje als deksel. Daarom krijgt hij een lieveheersbeest theemuts met voelsprieten!

De deftige dame theepot krijgt een theemuts in de vorm van een mooie jurk, een moderne theepot met een moderne muts en dit schattige kleine sprookjesachtige theepotje heeft Petra Brijl voor mij gemaakt. Daarbij past een muts van zijde met gouddraad

Zou deze sneeuwpop wel blij zijn met een warme sneeuwpop theemuts? Die berentheepot en berentheemuts vond ik zo aandoenlijk dat ik meteen een heleboel dierentheemutsen ging maken. Ik vind vanzelf wel een keer een bijpassende theepot, dacht ik . En zo was het ook.

Theepotje Petittoes van Beatrix Potter, Het ratje bij de gekraakte theepot, voor de zebratheemuts vond ik een zebratheepot. Er staan nog wat dieren theemutsen leeg. Maar dat komt nog wel. Via een swap kreeg ik het mooie setje van Helen Palenski. Daar was ik heel blij mee.

In april 2006 was ik uitgenodigd om op de IGMA beurs in New York te komen staan. Speciaal voor die beurs had ik Dineke Boektje gevraagd theepotten voor me te beschilderen en ik had de bijpassende theemutsen gebreid. In New York kocht ik 2 theepotten omdat ik wist dat ik er thuis 2 bijpassende theemutsen voor had. En zo groeit de verzameling maar door. In die theebeurs past alles allang niet meer.

Deze papegaaitheepot kreeg ik van een vriendin met de vraag om er voor haar en voor mij een theemuts bij te bedenken. En dat is dus deze vogelkooi geworden.

In 2007 zei Wilma van Elderen tegen me: "Ik heb thuis zo'n leuke theepot, die ga ik in het miniatuur maken en dan krijg jij er ook een". Dat vond ik natuurlijk geweldig. En het was een enige theepot.
Toen heb ik voor ons allebei er een theemuts bij gebreid in de vorm van
een grote bosbessenpastei.

Pas in de zomer van 2011 heb ik deze theemuts gebreid
in de vorm van een grote laars.
En kijk een hoe blij de gelaarsde kat ermee is!

En toen ik toch in de stemming was meteen maar een theemuts voor de theepot-vis gemaakt. Een draadje gemeleerde katoen en een draadje parelmoer moeten de indruk van de zee geven. Het gebruikte stekenpatroon heet Vloedgolfjes.
Dus die theepot voelt zich als een vis in het water.

Tijdens de beurs in Arnhem in oktober 2012 heb ik deze vrolijke doodskop-theepot van Fimo gekocht.
Omdat ik al eerder een trui ontworpen had met een doodskop was het niet moeilijk een bijpassende muts erbij te maken.
Op de achterkant staan de letter RIP. Nu maar hopen dat deze doodskop niet te hard lacht zodat hij in vrede kan rusten.

En pas in 2018 ging ik weer verder met het breien van theemutsen. Ik had inmiddels al een heel aantal "blote " theepotten staan.
De eerste is een Toyshop, dan een molen theepot met een zak graantheemuts, dan nog het schattige kleine "Cheshire cat" theepotje, de grijnzende kat uit Alice in Wonderland, en als laatste de vogel theepot met een nestje op de deksel. Die kreeg een grote vogeltheemuts.

De theepot "Three french hens" uit het Engelse rijm önt the first day of Christmas. Daarom een theemuts in de vorm van een pastpakket want het rijm zegt "my true friend sent to me".  Daarnaast een Engelse telefoonceltheepot met telefooncel muts, een notenkraker theepot met notenkrakertheemuts en een Engelse Bobby theepot met een helmtheemuts.

Zo schattig, de moeder van Peter Rabbit theepot met een moeder konijn theemuts. Helaas zijn de oren wat te lang maar ik heb geen zin om ze opnieuw te maken.

Inmiddels heb ik ook een hele serie theemutsen voor over een theepot gebreid. Deze zijn deels voor de verkoop in mijn webwinkel of op de beurs, deels voor mijzelf.

Wilt u weten welke theepot met muts er te koop zijn in mijn webwinkel? 
Hier vindt u ze  https://www.miniaturenannelies.nl/miniatures-1-12/soft-toys-teapots-and-more

Dit is geen verkoopsite, maar u kunt me altijd een email sturen als u serieus geïnteresseerd bent in een miniatuur.
Mijn webshop is:   https://miniaturenannelies.nl
Niets mag van deze site afgehaald worden zonder toestemming van Annelies de Kort.